Vanilin kiflice ili vanilin roščići su slatki klasik bez kojih je mnogima nezamislivo vrijeme Adventa. Čim počne prosinac, vade se bilježnice s obiteljskim receptima i počinje priprema obožavanih kolačića koji su tako nježni, a tako bogati da se svakim zalogajem samo tope u ustima.
Sigurni smo da već imate svoj najdraži recept, ali predlažemo vam da iskušate ovaj koji smo dobili od Nives Perice, Dalmatinke koju je život odveo u - Zagorje. Baš dobro za ovu priču, jer vanilin kiflice baš i nisu primorski specijalitet, ali su zato u kontinentalnom dijelu jako omiljene i dovedene do savršenstva.
{embed_photo}6872333{/embed_photo}
Nives, koju pratimo na Instagramu Tajni začin, objavila je video u kojem pokazuje kako su joj lijepo uspjele pa smo je zamolili za dopuštenje da s čitateljima Slobodne Dalmacije podijelimo njezin recept.
Niveskine vanilin kiflice su vrlo prhke i mirisne, a to nam je potvrdio i njen recept. Obiluje orasima i ključnim sastojkom, maslacem, kojeg u ovom receptu ne smije nedostajati inače zaboravite na onu predivnu teksturu zbog koje ih toliko volimo. Još je jedan detalj vrlo bitan, a na njega Nives upozorava u receptu, stoga ga dobro proučite.
{embed_photo}6872332{/embed_photo}
Vanilin kiflice
Sastojci:
400 g brašna
250 g maslaca
150 g mljevenih oraha
150 g šećera
2 jaja
aroma vanilije
Priprema:
Umijesite tijesto pa ga ostavite pola sata do sat u hladnjaku. Oblikujte kiflice i pecite ih na 170 stupnjeva Celzija 10 minuta. Ne dajte da vas zavara svijetla boja, keksići su gotovi kada poprime boju s donje strane, a hlađenjem se još malo stvrdnu. Dok su još tople, uvaljajte ih u šećer u prahu.
{instagram}
{/instagram}
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....