Neki smatraju da je kulinarsko umijeće zapisano u genima i da se nasljeđuje s koljena na koljeno. Pritom tvrde da muška strana vuče gene za slana, a ženska za slatka jela. Moguće je da su u pravu, jer imamo primjer, vodimo vas u jednu staru imotsku obitelj, čiji je ženski izdanak u uskom i probranom krugu Imoćanki koje znaju sve tajne recepture poznate imotske torte i imotskih rafiola.
Ljuba Bilić Ujević, dolazi iz obitelji s dugogodišnjom tradicijom izrade slastica. Njen pokojni djed Ante bio je licencirani licitar, a njegovih petero djece steklo je iste diplome. U Bilića kući radili su se rafioli, medenjaci, licitarska srca, pandulini, a radila se dakako, i imotska carska torta. Neke od tih slastica prave se i danas jer je Ljuba naslijedila gene od djeda Ante.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....