Linzeri su za mnoge neizostavan dio adventa i proslave Božića pa se cijele godine vesele toj prilici za uživanje u omiljenim prhkim keksićima. Nedavno smo vam o njima pisali, podsjetite se ovdje, a onda nam je pristigao još jedan fantastičan recept. Zaljubljenica u kuhanje i pripremu kolača koju pratimo na Instagramu Vlastina kuhinja otkrila nam je svoj recept za linzere i svoju malu tajnu za njihov najbolji uspjeh.
Kako Vlasta savjetuje, nakon što se svi sastojci povežu u kompaktno tijesto, potrebno ga je ostaviti u hladnjaku preko noći. Na taj će se način sastojci još bolje prožeti i dogodit će se mala slastičarska čarolija zahvaljujući kojoj će keksići, nakon što se ispeku, biti tako prhki da će se topiti u ustima.
Linzeri
Sastojci za tijesto
500 g prosijanog glatkog brasna
330 g ohladenog maslaca
160 g prosijanog secera u prahu
4 g praska za pecivo
½ mahune vanilije ili 7 g vanilin šećera
1 jaje
½ žličice limunove korice
Priprema:
Pomiješate sve suhe sastojke u zdjeli, zatim umiješajte maslac, jaja i limunovu koricu te vaniliju. Mijesite dok ne dobijete glatko, čvrsto i sjajno tijesto.
Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku do sljedećeg dana. Ako nemate vremena, ostavite tijesto da odstoji u hladnjaku najmanje 2 sata.
Odležano tijesto podijelite na dijelove, svaki razvaljajte pa režite oglike po želji. Kolačiće pecite 7 minuta na 170 stupnjeva Celzija pa ih odmah nakon pečenja izvadite iz vrućeg lima za pečenje kako ne bi potamnili.
Hladne kolačiće mažite svojim omiljeni pekmezom (obično se za linzere preporučuju kiselije vrste, poput pekmeza od marelice /
Na kekse po želji pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....