Kad pomislimo na voćnu tortu, asocijacije su nam lagano, prozračno pa čak i dijetalno, no voćna torta može biti itekako kremasta, bogata i moćna. Dostojna najsvečanijih trenutaka. Koji, jer tako to ide, često padnu baš usred ljeta, kad se nikome ne da gnjaviti s izradom i pečenjem kora niti dežurati uz špaher dok se krema polagano kuha.
No, nema potrebe da se zakidate nekim tamo bezveznjikavim kolačima niti da, kao i uvijek, igrate na sigurno sa cheesecakeom. Nudimo vam recept za kremastu voćnu tortu s podlogom koja se ne peče, gustom kremom koju ne treba kuhati i očaravajućim voćnim slojem od borovnica.
Recept smo dobili od Aleksandre Cvetanović koju pratimo na odličnom Instagram profilu Nespretna domaćica. Kad pročitate recept i pogledate video, zapitat ćete se što joj je došlo da baš tako nazove profil...
Kremasta voćna torta
Sastojci:
400 g mljevenog keksa
130g margarina
150 ml mlijeka
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
2 krem pudinga bez kuhanja s okusom vanilije
Voćni sloj:
200 g borovnica
100 ml vode
3 žlice šećera (40g)
1 žlica gustina (15g)
Priprema:
Pomiješajte keks, margarin i mlijeko pa 2/3 smjese uspite u kalup i oblikujte koru.
Za kremu izmiksate sve sastojke pa je nanesite na koru.
Sljedeći sloj su borovnice koje trebate kuhati sa šećerom i vodom do vrenja pa im dodati gustin i kuhati još par trenutaka. Ohladite i nanesite na kremu.
Preostali dio smjese s keksom nanesite preko voćnog sloja pa tortu ohladite u hladnjaku na par sati.