Znate ono kad vas uhvati želja za slatkim, a doma nemate išta zgodno, ne da vam se do dućana i ne pada vam napamet paliti pećnicu?
Nađete li se u takvoj situaciji, nudimo vam recept za sočnu i kremastu čokoladnu tortu za koju će vam biti potrebne samo dvije namirnice: čokolada i banane.
Nismo ni mi baš vjerovali dok nismo vidjeli video.
Čokolada koja je korištena u videu koji slijedi u nastavku je bez šećera, što je super opcija za one koji ga izbjegavaju, no oni kojima je po tom pitanju svejdno i dovoljno im je što se torta radi lako te ne sadrži brašno ni jaja mogu koristiti bilo koju vrstu tamne čokolade.
Čokoladna torta s bananama
Sastojci:
200 g tamne čokolade
3 srednje velike zrele banane
Priprema:
Zgnječite banane. Rastopite čokoladu.
Pomiješajte čokoladu sa zgnječenim bananama pa smjesu ulijte u kalup za torte (u ovom je slučaju korišten manji kalup, promjera 15 cm).
Stavite u zamrzivač preko noći, a sutradan rubove pažljivo odvojite nožem i tortu izvadite iz kalupa te poslužite.