Jedna od najpopularnijih slastica u vrijeme Božića bez sumnje je kuglof. Fina smjesa prozračnog tijesta puna još finijih dodataka pravi je ukras svečanog stola, osobito kad je ispečena u zgodnom kalupu i lijepo ukrašena. Osim toga, kuglof je idealno rješenje za višak bjelanjaka.
Praktičan i svečan, mnogima će se ovih blagdana naći na jelovniku, a mi vam predlažemo da ga napravite prema jednom jako dobrom receptu. Za njega je zaslužna Saša Luketin, koja je nedavno objavila lijepu kuharicu Za po doma, a nama je za oko zapeo na profilu Darka Debića, popularnog kuhara čiji je Instagram Da mi je jedan griz, ogroman hit (nedavno smo vam o njemu pisali).
Čim smo ga zamolili recept, ukazao nam je na to da autorstvo pripada Saši pa je red da ih oboje spomenemo. Saša nam je, pak, dozvolila da s vama podijelimo recept, a u nastavku ćete vidjeti kako prekrasno izgleda u Darkovoj izvedbi.
Kuglof
Sastojci:
230 g bjelanjaka
200 g šećera
2 vanilin šećera
130 g brašna
100 ml ulja
40 g suhih marelica/ili suhih šljiva
40 g grožđica/ili brusnica
40 g sjeckane bijele čokolade/ili crne
40 g sjeckanih badema/ili oraha
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....