Mislite li se što bi danas mogli ručak, ne morate se više misliti. Imamo prijedlog koji je sezonski, zdrav, hranjiv, štedljiv i jednostavan. Pa može li bolje? Pripremite rolice od kelja s nadjevom od gljiva, zapečene u finom umaku od rajčice. Ako baš nikako ne možete bez mesa, nadjevu slobodno dodajte malo mljevenog. Ako pak meso zaobilazite u širokom luku, izostavite pancetu koja se spominje u receptu, a okus jela naglasite dodatnim začinima po svom guštu.
Rolice od kelja
Sastojci:
500 g pasirane rajčice
250 g gljiva
10 listova kelja
2-3 ploškice pancete
2 mlada luka
1 mrkva
1/2 luka
timijan
sol, papar
Priprema:
Gljive očistite i narežite. Narežite mladi luk. Mrkvu očistite i usitnite. Pancetu usitnite pa bacite na umjereno zagrijanu tavu. Kad pusti masnoću, dodajte mladi luk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....