Volite li slane pite, morate znati i za ovaj recept jer po njemu vas od fine starinske delikatese dijeli tek pola sata vremena. Sastojci su jeftini, vjerojatno sve već imate pri ruci, a truda će vam trebati minimalno. Rezultat je fina i mekana pita koja je zbog korištenja jogurta umjesto sira puno laganija od bureka. Nikakvo čudo što je mnogima čak i draža od njega...
Slana pita s jogurtom
Sastojci:
500 g kora za pite
500 ml jogurta
100 ml ulja
100 ml mineralne vode
5 jaja
1 prašak za pecivo
sol
Priprema:
Za nadjev pomiješajte četiri jaja, sol i jogurt pa im dodajte vodu i ulje. Kad je smjesa jednolična, dodajte prašak za pecivo i možete početi sa slaganjem pite
Na dno osude u kojokj ćete je peći stavite dvije kore, a ostale kore zgužvajte kao da radite harmoniku od papira i položite ih preko njih. Kore prelijte nadjevom i lijepo ga rasporedite.
Na kraju sve premažite preostalim jajaem koje ste pomiješali s ostatkom nadjeva.
Pecite pitu 25 minuta do pola sata na 200 stupnjeva.