Volite li punjene lignje, sigurno vam je poznat jedan od najstarijih, a ujedno i najboljjih recepata za njihovu primjenu. Vrlo je jednostvan i bez velikog kompliciranja, podrazumijeva punjenje očišćenih liganja nasjeckanim krakovima uz dodatak sasvim uobičajenih začina, a otkrio nam ga je u svojoj rubrici 134 male priče o hrani veliki zaljubljenik u gastronomiju Veljko Barbieri, navodeći kako je riječ o receptu koji potječe iz Mletačke republike.
Da ne duljimo, podsjećamo vas na ovaj izvrstan recept čija je mala tajna u tome da se lignje na kraju propirjaju u finom umaku u koji treba staviti malo prošeka. Pa evo kako glasi...
Očistite veće lignje. Utrobu, od koje ste odbacili smeđe dijelove, sitno nasjeckajte s već odvojenim krakovima i glavom kojoj ste izvadili unutrašnj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....