Koji bi desert, po vašem mišljenju, zaslužio titulu deserta ljeta? Slobodno nam javite (adresa je spiza@slobodnadalmacija.hr) i priložite recept, a ako nas pitate, to su pečene breskve. Malo koje voće postaje bolje kad ga se napadne visokom temperaturom, ali breskvama taj tretman itekako prija.
Tko god ih je pokušao zapeći ili samo prodinstati na tavi, udružene s malo šećera ili meda i maslaca, zna o čemu govorimo. a zna i Nina Bedrica, šibenska blogerica koju pratimo na Instagramu Slatka iskušenja. Njen je recept za pečene breskve s mascarponeom baš savršen za upoznati se s ovim fantastičnim ljetnim specijalitetom.
Pečene breskve s mascarponeom
Sastojci:
3 breskve
1 žlica smeđeg šećera
2 žličice ruma
cimet
aroma vanilije
malo maslaca
Krema:
250 g mascarponea
1 grčki jogur...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....