StoryEditorOCM
SlanoDOBAR TEK

Ovako ćete, uz minimalno truda, pripremiti najukusniju pečenu piletinu! Za uspjeh je ekstremno važan jedan korak

Piše SPIZA SD
25. ožujka 2023. - 12:00

Piletina je definitivno meso koje se najčešće nađe na našem stolu. Postoje različite varijante pripreme ovog mesa, od kojih su neke složenije, a neke čista glupost. Ipak, najpraktičniji način pripreme piletine je ubaciti meso u pećnicu i dok se peče obaviti sve ostalo. Donosimo recept koji će vam omogućiti baš to, i koji će ujedno rezultirati presočnom i ukusnom piletinom.

Presočna pečena piletina

Sastojci:

veće pile
100 mililitara majoneze
dvije žlice pirea od rajčice
granule češnjaka
papar
sol
ulje

Priprema:

Piletinu očistite i presijecite na pola s donje strane, gdje je bijelo meso. Dobro ga posolite. 

U zasebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, pire od rajčica, papar, češnjak i ulje. Piletinu premažite smjesom sa svih strana. Najbolje bi je bilo peći na rešetki,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 02:04