Kad ste zadnji put pojeli pravu, starinsku pitu od sira? Onu sa slatkim nadjevom i prhkim korama? Obožavana slastica pravi je slastičarski evergreen i zapravo jedina konkurencija superpopularnoj piti od jabuka.
Ovaj smo kolač nekoć svi pekli, no u novije vrijeme popularnost mu malo pati zbog trendovskog cheesecakea. Podsjetite se kako je dobra uz recept koji smo dobili od prave majstorice za slatko i slano, Veronike Medved koju možete (i trebate!) pratiti na Instagramu I cukar i sol.
Slijedi recept, a u nastavku ćete pronaći i video.
Pita od sira
Sastojci:
Tijesto:
120 g maslaca ili margarina
2 žumanjka
150 g šećera
2 žlice kiselog vrhnja
korica jednog limuna
350 g oštrog brašna
pola vrećice praška za pecivo
Nadjev od sira:
2 bjelanjka
150 g šećera
500 g svježeg sira
2 žlice griza...