StoryEditorOCM
Slanokrepka i zdrava

Nekoć su je svi rado jeli: ova gusta juha veliki je specijalitet, a sadrži zdravi dodatak koji se smatra afrodizijakom

Piše Spiza SD
2. studenog 2023. - 13:23

Tražite li ideju za ručak, predlažemo vam jedno jelo koje se nekoć rado pripremalo, osobito u posebnim prilikama, a danas ga susrećemo samo kad nas put nanese u neki od restorana na području bivše države koji poslužuju tradicionalnu hranu. U ovom slučaju riječ je o jelu koje je osobito popularni u Bosni i Hercegovini, a naziva se begova čorba.

Kako joj sam naziv da naslutiti, u pitanju je jelo na žlicu slično gustoj juhi s puno mesa i povrća, a ono što joj daje posebnost je bamija, tropska cvjetnica iz porodice sljezova.

Poznata je po svojim zelenim plodovima pomalo nalik mahunama i ljekovitoj sluzi koja se oslobađa za vrijeme kuhanja, a koja jelima u koja se bamija ubaci daju finu, gustu teksturu i moćna blagotvorna svojstva. Nekoć je u narodu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2024 01:48