Među keksićima koje će se peći i jesti ovog adventa i nadolazećih blagdana mnogima će biti medenjaci. Prhki kolačići lijepo začinjeni aromatičnim dodacima poput meda, vanilije, klinčića, cimeta, đumbira, muškata, zvjezdastog anisa i kardamoma visoko su na popisu najpopularnijih prosinačkih slastica diljem svijeta, a dodatna im je prednost što zahvaljujući medu i začinima imaju poprilično dug vijek trajanja pa se mogu ispeći i tjednima unaprijed.
Predlažemo vam tradicionalni recept uz preporuku da udvostručite dozu. Ukrasite ih po želji, jednostavnom glazurom kojom možete crtati po keksićima (recept u nastavku) ili ih samo prelijte glazurom pa po njoj pospite nasjeckane orašaste plodove.
Što se tuče začina, potrudite se zamiješati svoju kombinaciju i preskočite on...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....