StoryEditorOCM
Slanostarinsko jelo

Kad ste zadnji put jeli japrak? Imamo odličan recept, objasnit će vam i kako se točno motaju sočni zamotuljci od raštike

Piše Spiza SD
30. ožujka 2023. - 15:49

Kad ste zadnji put jeli japrak? U sezoni sarmi pao je u drugi plan, ali sad kad nam je kiseli kupus već malo dosadio, pravi je trenutak za podsjetiti se koliko je japrak dobar. Ako kojim slučajem ne znate što je japrak, uputit ćemo vas - nešto slično sarmi, samo s raštikom umjesto kiselog kupusa. Recepata za ovo starinsko, izvorno tursko jelo ima koliko hoćete, no bitno je među njima odabrati pravi. A mi vjerujemo da je ovaj koji vam prenosimo pravi, jer smo ga dobili od Lamije Tešnjo Muharemi, meštrovice za slano i slatko koju pratimo na Instagramu Cherryontop_it.

Japrak

Sastojci:

25 listova raštike
400 g mljevenog mesa
100 g riže
2 glavice luka
2 žlice ulja
crvena paprika
peršin
sol, papar

Priprema: 

Listove raštike kratko prokuhajte (oko 5 minuta) ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 04:24