Mnogi će vam reći da su domaći ćevapi bolji od bilo kojih iz čevabdžinice, osobito ako ih poslužite uz friško pečene domaće somune. sve što vas dijeli od toga da se uvjerite u istinitost ove tvrdnje je recept, a mi imamo jedan za one "prave" sarajevske ćevape, kao i recept za domaće somune. Pecite i uživajte!
Sarajevski ćevapi
Sastojci:
1500 g junetine
200 g janjetine
100 ml vode
3-4 režnja češnjaka
2 žličice sode bikarbone
1-2 žličice soli
Priprema:
Junetinu, najbolje od plećke, sitno nasjeckajte. Nasjeckajte i janjetinu.
Češnjak kratko prokuhajte u 100 mililitara vode. Vodu dodajte mesu, posolite, promiješajte i pokrijte krpom pa pustite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Potom meso dvaput sameljite, pokrijte te pustite da odstoji još sat vremena....