Kako bi spremili savršeno pržena jaja "na oko" može vam pomoći trik podijeljen na TikToku.
Prilikom spremanja jaja često se ispostavi da je bjelanjak sirov, a kako bi se održala ravnoteža gdje je bjelanjak potpuno kuhan, a žumanjak tečan, prilikom spremanja jaja potrebno je dodati vodu, zbog čega će prženje više biti kao kuhanje na pari, piše klix.ba.
Kako spremiti jaja "na oko" - zagrijte tavu, ulijte malo ulja i pržite jaja nekoliko sekundi i čim bjelanjak počne "gubiti" prozirnost, dodajte vodu. Nastavite kuhati jaja ispod poklopca.
Uzevši u obzir da će voda u kombinaciji s uljem izazvati prskanje, tavu obavezno prekrijte poklopcem. Poklopac vam istovremeno može poslužiti da ulijete vodu kao što je prikazano na snimci s TikToka.
Alternativno, možete zagrijati tavu, a zatim sipati tanak sloj vode na dno tako da prekrije tavu. Kada voda proključa, razbijte jaja da se žumanjak ne bi raširio, smanjite vatru, poklopite i kuhajte dvije minute.