StoryEditorOCM
Savjetisuper ‘šema‘

Piletina hrskava i sočna za prste polizat‘: kuhar otkrio trikove za najbolji uspjeh omiljenog jela, jeste čuli za ovo?

Piše Spiza SD
27. studenog 2023. - 11:58

Jedan od najboljih načina za pripremu piletine ujedno je najriskantniji. Mislimo na prženje, bilo da uključujee klasično pohanje u klasičnoj kombinaciji brašna, jaja i krušnih mrvica ili nekoj sličnoj smjesi. Najbolji, jer jamči finu koricu u koju je užitak zagristi, a najriskantniji, jer loša metda sve može pokvariti.

Rizika se lako možete triješiti, samo vam trebaju pravi trikovi, poput ovih koje je ponudio kuhar Marcus Samuelsson. Kako bi mu piletina ispala što sočnija, chef Marcus je najprije marinira u salamuri. Ovim postupkom osigurava se najbolja tekstura mesa, a ujedno se radi na tome da piletina bude slana baš koliko je potrebno te se također sprječava da se isuši prilikom termičke obrade.

Nadalje, chef piletinu temeljito prekriva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 12:35