Kruh je zaista šteta bacati. Stari su ga ljudi imali običaj poljubiti prije nego bi ga bacili u smeće, a prije toga bi isprobali sve moguće metode ne bi li ga ipak uspjeli spasiti.
Novije su generacije te mudrosti zaboravile, no divljanje cijena primorava nas da ih se prisjetimo. Vrlo jednostavan trik pomoći će vam da vam kruh ostane dulje svjež - nećete morati baciti čak ni onu prvu, uvijek suhu feticu. Umjesto da ga odložite vodoravno, kruh uvijek pospremajte okomito, tako da je prerezanom stranom okrenut prema površini - provjereno će vam dulje trajati!
Postoji još jedna metoda koja jamči da će biti dobar za korištenje i to tjednima nakon što ste ga kupili ili ispekli. Ma mjesecima. Pogađate li? Samo ga zamrznite.
Pritom će vam pomoći još jedan mali tri: zamotajte cijelu štrucu u plastičnu foliju ili vrećicu pa zatim u aluminijsku foliju i budite sigurni da mu boravak u zamrzivaču neće nimalo naškoditi. Na isti način možete pospremiti pojedinačne fete kruh.
Kada budete spremni za odmrzavanje, ostavite ga onako umotanog na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Kako bi bio kao tek ispečen, kratko ga podgrijte u pećnici, a ako želite hrskavu koricu, malo ga smočite vodom par minuta prije kraja i pojačajte temperaturu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....