StoryEditorOCM
Savjetiimajte na umu

Kreće sezona punjenja paprika: ako vam opet nisu ispale onako kako ste htjeli, vjerojatno radite ove greške

Piše MOZAIK SD
9. lipnja 2024. - 13:22

Ako niste zadovoljni okusom punjenih paprika koje ste pripremili, vjerojatno radite neku od sljedećih grešaka.

Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprike. Imajte na umu da su za nadjev najbolje paprike poput babura.

Sljedeća greška koju mnogi rade je punjenje paprika do vrha. Ako to učinite, smjesa će iscuriti iz paprike tijekom kuhanja, a one će popucati. Iz tog razloga, to nikada ne biste trebali raditi.

image
Marko Miščević/Cropix/

Također, pazite da ne dodate previše zaprške jer će to pokvariti okus. Kuhari navode da umjesto zaprške možete koristiti i brašno pomiješano s vodom.

Greška je i kupovina riže loše kvalitete ili prekuhavanje. Kupite rižu kratkog zrna. Iako malo tko ovo prakticira, kuhari napominju da nikada ne treba kuhati rižu prije nego što je stavite u nadjev, prenosi Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 13:34