StoryEditorOCM
SavjetiISKLIZNUT ĆE SAM

Kolač ne želi van iz kalupa? Veliki slastičarski problem riješit ćete u čas posla uz ovaj mali trik. Trebat će vam voda

Piše T. S. M.
20. prosinca 2024. - 07:05

Kad počne pečenje blagdanskih kolača, često nam se čini kao da se sve oko nas urotilo da nam oteža posao. Tijesto puca, krema nikako da se zgusne, nestalo jaja, nema dosta maslaca... Jednom riječju: ajme.

Dopustite nam da vam olakšamo život jednim zgodnim malim savjetom kojim ćete u čas posla riješiti jedan od najčešćih problema pri izradi slastica: slučaj neposlušnih kolača koji jednostavno ne žele van iz kalupa.

Dogodi li vam se ta slastičarska tragedija, sačuvajte živce i doskočite joj na sljedeći način: kalup uronite u veću posudu ispunjenu vodom. Ostavite ga da odstoji tako 10-15 minuta i pokušajte ponovno. Kolač bi trebao bez problema skliznuti iz kalupa za koji je do maloprije bio tvrdoglavo zalijepljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 07:07