StoryEditorOCM
Pričeoborita riba

Šansa da ćete u restoranu pojesti divljeg lubina iznosi 0,13 posto? Razočaravajući podatak komentirao nam je stručnjak

Piše Tea Sumić Miletić
18. srpnja 2023. - 19:28

Zadnji put kad ste u restoranu naručili lubina, odnosno brancina, zaista je mala vjerojatnost da ste dobili kvalitetnijeg "divljaka" – vaša je riba na pjat po svoj prilici doplivala iz uzgoja. Sasvim moguće iz uvoznog. Detalj je to na koji je upozorio Branko Šuljić, najbolji hrvatski ribarski komentator, objavivši u Novom listu službene statističke podatke o ulovu ribe u Hrvatskoj u protekloj godini. Prema podacima koje je prezentirao, ulov je u 2022. bio za 156 tona manji nego u 2021., pri čemu je ulovljeno 60.214 tona ribe, dok je s ribljih farmi došlo 21.926 tona, a u ukupnoj strukturi ulova uvjerljivo je dominirala srdela.

Državni statističari tvrde da je lani ulovljeno samo 13 tona brancina te da su hrvatske marikulture uzgojile nešto više od 10.000 tona te ribe. Kako je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 02:17