StoryEditorOCM
PričeNEMA KOMPLICIRANJA

Da je više ovakvih! Posjetili smo ‘oriđiđi‘ dalmatinsku konobu; sve je domaće, u ledu drže samo jednu stvar. A peka...

Piše Mia Uzinić
22. siječnja 2024. - 13:45

Tamo gdje se more s gorom srelo, u Starom selu Jesenice, smjestila se jedna prava dalmatinska priča - konoba “Bajso”, a mi smo odlučili otići tamo kako bismo isprobali dalmatinsku peku, napravljenu na tradicionalan način. “Bajso” se nalazi na 230 metara nadmorske visine pa možete i sami zamisliti pogled s ove visine - skoro se vidi sve do Italije.

Mediteran, more, maslina, loza, tradicija... riječi su koje su nam prve pale napamet kada smo kročili u ovaj starinski ambijent i porazgovarali s Jurom Tomašem Bajsom i njegovim sinom Antom. Bajso se iznimno ponosi svojim jeseničkim podrijetlom i poljičkom tradicijom koju nastavlja njegovati prateći recepte svojih predaka. Tajna Bajsine kuhinje upravo je u jednostavnosti pa koristi samo osnovne začine i uvijek bira kvalitetne na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 19:56