StoryEditorOCM
PričeIgor Kurtanjek

Chef vrhunskog splitskog restorana: Svi, kao, imaju hrvatsko meso i ribu - nemaju! A po pitanju uspjeha dovoljno je jedno

Piše Tea Sumić Miletić
7. svibnja 2023. - 07:35

Mnogi grintaju da se centrom Splita ne može proći od mirisa fast-fooda i da su kameni pločnici Palače visokorizičan hazard zbog masti iz brze hrane koju u prolazu žvaču bekpekeri, a nije da grintaju samo iz narušenog komoda.

U tom carstvu brze zarade postoje ipak i objekti kakvih se ne bi posramile ni puno prestižnije destinacije, a jedan od takvih je na visokom, istaknutom mjestu - samom pročelju Palače, ali također, prema najnovijem izdanju prestižnog vodiča Galut&Millau, i na prvom mjestu ljestvice top restorana u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To posljednje u nizu stručnih priznanja kojima se može pohvaliti splitski fine-dining restoran Zoi bilo nam je povod za razgovor s njegovim glavnim chefom Igorom Kurtanjekom. Chef Igor, rođeni Zagrepčanin, proveo nas je kroz r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 04:00