StoryEditorOCM
Preporukeadvent u splitu

Tvrtka METRO Hrvatska pokrovitelj je Adventa Prokurative: doznali smo koji će se specijaliteti moći kušati u kućicama

Piše Jadranka Matić
FOTO: Duje Klarić
28. studenog 2024. - 08:00

U METRO centru u Splitu predstavljeni su gastronomski specijaliteti koji očekuju posjetitelje Adventa Prokurative u Splitu, koji počinje u nedjelju, 1. prosinca i traje do srijede, 4. siječnja 2025. godine.

Advent će se ove godine sastojati od četiri kućice: "Bajamonti", pizzeria "Sette Sorelle", "Debeli vepar" i pizzeria "Portas". Tvrtka METRO Hrvatska ponosni je pokrovitelj Adventa Prokurative.

image

GourMetro advent, prezentacija kuhara i restorana koji će imati ponudu na splitskom adventu na Prokurativama

Duje Klarić/Cropix

- Misija METRO-a je osnažiti hrvatski ugostiteljski sektor pružanjem podrške, resursa i rješenja koja odgovaraju njihovim potrebama. Zato nam je iznimno drago što smo bili domaćini prvog pretasting događanja u povijesti splitskog adventa kako bismo i time podržali naše partnere u Splitu tijekom zimskog razdoblja koje se tradicionalno smatra razdobljem niže aktivnosti na Jadranu. Adventska događanja prilika su za privlačenje posjetitelja na obalu izvan ljetne sezone, a METRO je pružio podršku ugostiteljima u odabiru visokokvalitetnih namirnica iz našeg širokog asortimana - izjavio je ovim povodom Igor Kotaran, direktor marketinga METRO-a Hrvatska.

U ugodnom druženju, u predblagdanskom ozračju kojim je odisao  prostor METRO-a u Kaštel Sućurcu, uzvanici su imali privilegij kušati raznovrsne specijalitete prije nego što budu ponuđeni građanima Splita prve adventske nedjelje. Poziv da im se pridruže upućen je i kupcima koji su se tog trenutka zatekli u trgovini. U, za ovu priliku organiziranoj kuhinji svaka kućica je iz svoje ponude pripremila i predstavila po dva jela. "Bajamonti" je tako predstavio dugo kuhanu svinjsku koljenicu i bakalar trokutiće.

image

Ekipa restorana ‘Bajamonti‘
 

Duje Klarić/Cropix

"Portas" je, među ostalim, ponudio philly cheesesteak i za desert "Dubai bun".

image

Kuhari Mate Stipić i Jovica Radić iz pizzerije ‘Portas‘

Duje Klarić/Cropix
image

Ekipa pizzerija ‘Sette Sorelle‘: kuhari Kristijan Jakim, Ivan Vidović i Martino Majić
 

Duje Klarić/Cropix

"Sette Sorelle" će posjetiteljima na Prokurativama ponuditi tradicionalne dalmatinske fritule i "Pancho" sendvič, a "Debeli vepar" uštipke s džemom od malina i vepra spremljenog na Dioklecijanov način.

image

Ekipa restorana ‘Debeli vepar‘: kuhari Goran Lokica, Renato Paunović i suvlasnik Leopold Aljinović

Duje Klarić/Cropix

Izbor deserta pokazao je da će Splićani i njihovi gosti u dane adventa moći uživati i u nečemu novom kao što je "Dubai bun", slatkiš punjen kremom od pistacija i preliven čokoladom, i u nečemu klasičnom kao što su fritule i "domaći uštipci s domaćom marmeladom", kako su predstavljeni sudionicima prezentacije. Sudeći po reakcijama nazočnih na pretastingu, i jedni i drugi će doći na svoje.

image

S prezentacije u Sućurcu: Ariana Harčević iz METRO-a

Duje Klarić/Cropix
image

GourMetro advent

Duje Klarić/HANZA MEDIA

METRO je u Hrvatskoj, podsjetimo, počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas posluje s ukupno deset veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku. Nakon više od dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO se pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu na kojemu opslužuje oko 25 posto potreba tog tržišta. Uz kupce iz HoReCa sektora, METRO je usmjeren prema malim trgovcima te malim i srednjim poduzetnicima.

image

GourMetro advent

Duje Klarić/Cropix
image

Kuhar pizzerije ‘Portas‘ - priprema specijalitet za goste

Duje Klarić/HANZA MEDIA
image

GourMetro advent
 

Duje Klarić/HANZA MEDIA
image

Specijalitet restorana ‘Bajamonti‘

Duje Klarić/Cropix
image

Kuhar restorana ‘Bajamonti‘ priprema svoj specijalitet

Duje Klarić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 06:00