StoryEditor
ShowbizOstali ‘na suho‘

Splitski glazbenik našao je nešto dobro u izolaciji: ‘Gušt je svirati zajedno, ima još ulja u svići‘; Otkrio nam je da kultni bend sprema novu stvar

12. svibnja 2020. - 16:43
The Obala

- Ima i dobrih strana u svemu ovom oko epidemije koronavirusa, pa ako smo ostali "na suho" bez već ugovorenih gaža za naredno ljeto, mogu barem svirati sa starim bendom i prijateljima - kaže splitski glazbenik sa zagrebačkom adresom Boris Hrepić Hrepa i najavljuje da 'The Obala' snima novu pjesmu.

Nakon skoro 20 godina ulaze u studio zajedno gitarist Jadran Vušković, bubnjar Zoran Ukić i Hrepa da bi snimili njegovu autorsku pjesmu, nazvanu 'Lipi dani':

- Jadran i ja pjevamo zajedno, a pjesma je po tipu jedan dalmatinski, mediteranski pop, sa nostalgičnom pričom. Gušt nam je svirati zajedno, ima tu još "ulja u svići". Pjesma je puna dobrih vibracija i poruka nam je da bi uz malo pozitive svi skupa trebali lakše prebroditi ovo teško razdoblje u našim životima. Ne smijemo padati u depresiju, već izvlačiti iz sebe ono najbolje - veli Hrepić koji je posljednjih godina potpuno posvećen blues izričaju i publici na inozemnom tržištu.

Nakon što snime pjesmu 'Lipi dani', u planu je izlazak jednog vinilnog albuma 'The Obale' sa njihovih još 14 neobjavljenih pjesama, najvjerojatnije na jesen.

Inače, tročlani bend 'The Obala' je uz Marijana Bana kao frontmana do 2001. godine činila vrlo popularnu 'Daleku obalu', nakon čega su se razišli. 'The Obala' je bila u hibernaciji posljednjih desetak godina, a splitski kantautor Marijan Ban se, čini se, potpuno povukao u glazbenu mirovinu.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 08:23