StoryEditor
ShowbizVATRENA HAJDUKOVKA

Splićanka Zdravka Kapetanović borit se u ‘Životu na vagi‘ za bolji život, otkriva nam: U 15 godina skinila sam 100 kila i isto toliko vratila nazad!

16. listopada 2020. - 20:00
'Znala sam tražiti izlike i govoriti sutra ću, lito ide mala... Preskakanje obroka i neuredan stil života su me i doveli do ovoga'RTL

Zdravka Kapetanović u sutrašnjoj će premijeri nove sezone RTL-ova showa "Život na vagi" prvi put stati na vagu, čije će rezultate vidjeti cijela Hrvatska.

Ogoljena do kože, ova 42-godišnja Splićanka, učiteljica razredne nastave, koja radi u centru za autizam i vlasnica je dječje igraonice, priznaje da joj neće biti nimalo lako doći pred voditeljicu i ostale kandidate.

Svi njezini strahovi, strepnje i stresovi koje je doživljavala proteklih godina u tom će trenutku isplivati na površinu, ali ona se ne boji toga i veli da će hrabro podnijeti izlaganje pred kamerama.

Njezini kilogrami su se počeli skupljati još otkako je prije 24 godine ostala bez najvažnije muške ruke u svojoj obitelji, oca, koji je nju, mamu i tri godine mlađeg brata prerano napustio.

Bio je to najteži događaj u njezinu životu. Situaciju je dodatno pogoršavalo i to što unatoč svojoj fakultetskoj naobrazi nije pronalazila posao.

Dovoljan okidač da utjehu počne tražiti u hrani.

Malo-pomalo i vaga je počela pokazivati brojke koje nitko od nas ne bi želio vidjeti. Unatoč tome ona se hrabro suočila s prekomjernom težinom, svjesna da ima problem koji mora riješiti. Pošto poto!

Sad idem na najjače

- Gotovo 20 godina čekam posao na neodređeno u svojoj struci od kojeg ne odustajem, tako da me i ta situacija jako stresirala i udebljala. U zadnjih 15 godina skinula sam sigurno 100 kilograma i isto toliko vratila nazad. Naravno da neće biti lako, ali sad idem na najjače.

image
'Nisam baš nikad izgledala kao čudovište, dapače, čak sam se dobro nosila sa svim tim kilima'
 
Privatni album

Nije me strah novog načina života, vježbanja niti pravilne prehrane, jer sve sam to već prošla pošto sam se već pravilno hranila, puno hodala, plivala, vježbala...

Inače sam aktivna i veliki radoholičar, ali sama faza održavanja težine mi je najteža i uvijek mi je vrijeme bilo najveći krivac.

Znala sam tražiti izlike i govoriti sutra ću, lito ide mala... Preskakanje obroka i neuredan stil života su me i doveli do ovoga, kaže nam Zdravka, koju su u show prijavili kolege iz centra za autizam, ali i prijateljice, zbog čega je jedina kandidatkinja s dvije prijave.

Materine krempite, tuljci, njoke

- Volim fine slatke slastice, materine krempite, tuljke od vanilije i domaće njoke. To će mi najviše nedostajati dok sam u kući - smije se.

- Nisam baš nikad izgledala kao čudovište, dapače, čak sam se dobro nosila sa svim tim kilima. Društveni život mi je dinamičan i raznolik, zato i nisam ustrajala u održavanju težine, sve dok me kilogrami nisu počeli zdravstveno sputavati.

Na komentare o svom izgledu nije se obazirala, a i borba s kilogramima je počela kad je bila u zrelijoj fazi, samim time imala je i više samopouzdanja.

- Ako je i bilo nekih usputnih komentara, tipa u prolazu ili na poslu, to je tipično za ljude, jer svi će prvo komentirat vidi ove debele, a nitko neće reći vidi ove mršave, istetovirane, ćelave, musave ili krnjave...

image
​'Tko kaže da Zdravka već nema muškarca svog života, iako nije u braku? Ljepota je u oku promatrača...'
RTL


Budući da radim s autistima, prije toga s djecom s teškoćama u razvoju, za tako nešto trebate imati itekako snažnu glavu. Stoga sam puna pozitive i unatoč svemu otvoreno stajem pred ogledalo i ne sramim se same sebe.

Čak me nije sram reći da na sebi najviše ne volim vidjeti ruke, posebno nadlaktice, te trbuh. Majka je izuzetno jaka žena, u niti pola godine je izgubila i muža i majku, tako da sam svu borbenost pokupila od nje.

Vatrena navijačica Hajduka

I ona i brat su jako zadovoljni što sam ušla u show. Nemaju ništa protiv da cijela Hrvatska čuje za Zdravku - govori nam ova simpatična Splićanka, vatrena navijačica Hajduka.

- Zbog jedne ljubavi s kojom se rodimo… Tako i ja! Odrasla sam u sportskoj obitelji, pokojni otac i njegov brat su igrali balun, a majka i njene sestre rukomet.

Brat je trenira košarku, a ja plivanje i rukomet. Otad znam za sebe idem na sjevernu tribinu. Godine prolaze, ljubav ostaje!

Također je i strastvena putoholičarka, pa će tako nakon što izađe iz showa prvo otići na neko adrenalinsko putovanje.

- Bit ću u najboljoj kondiciji i nikad spremnija. Moram svakako odraditi i ples na svili, polumaraton, jednom i triatlon. Ne zna želja što je nemoguće!

Pitamo je i priželjkuje li jednom, kad vaga bude pokazivala manje kilograma, pronaći muškarca svog života, na što nam zagonetno odgovara:

- Tko kaže da Zdravka već nema muškarca svog života, iako nije u braku? Ljepota je u oku promatrača, sigurno se slažete?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

31. listopad 2020 13:24