StoryEditor
ShowbizTROŠILI SE DŽOKERI

Pa ovaj odgovor valjda svi znaju! Natjecatelj tražio pomoć ‘Triju znalaca‘ u nevjerojatno lakom pitanju u startu ‘Milijunaša‘, bi li vama trebala?

Piše PSD
21. svibnja 2020. - 22:55

I u drugoj epizodi popularnog kviza Tko želi biti milijunaš, po novim pravilima, novi džoker ostao je 100 posto učinkovit, piše HRT.

Prema uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH, kao što je poznato, umjesto šestero u kvizu se natječu četiri natjecatelja, bez publike, čijeg je džokera zamijenio džoker "Tri znalca", kojeg čine mladi kvizaši Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca te Ivan Jurić iz Županje.

Varaždinac Marko Porobija nastavio je put do miljuna na osvojenih 1.000 kuna iz prošle emisije. I sa sva tri džokera.

Voditelj Tarik Filipović bio je u odličnoj formi, bodreći snimatelje koji, kako je kazao, s jednom rukom rade, a drugom plješću u studiju.

Prve nedoumice stigle su na 9. pitanju, za 16.000 kuna.

Radnja opere "Ero s onoga svijeta" zbiva se na ovom svijetu, u maloj varoši, negdje u ravnici: A) ispod Dinare B) ispod Biokova C) ispod Velebita ili D) ispod Mosora.

Pokušao je logikom doći do rješenja, ali ipak se odlučio za pomoć džokera - odlučio se za Pola-pola i na koncu ponudio odgovor ispod Dinare - točno!

Već na sljedećem pitanju zatražio je pomoć znalaca - nije znao koje je najpoznatije djelo talijanskog kipara Artura di Modice - javio se Ivan i sugerirao mu odgovor brončani bik.

Marko je ipak, pozvao i "džokera zovi", ali on je iskreno priznao da ne zna odgovor. Kazao je znalčev odgovor - i osvojio sigurne sigurne 32.000 kuna.


Na tom je iznosu i ostao, pogriješivši na pitanju o talačkoj krizi iz 1975., kada je zloglasni Carlos Šakal držao taoce u sjedištu OPEC-a.

Najbrži prst imala je potom Zagrepčanka Jelena Rajher, kronološki poredavši britanske premijere.

Na pitanju: Kojeg znaka nema u Ohmovom trokutu? A) I B) R C) U D) W ,tražila je pomoć znalca i pogodila točan odgovor W.


Na sljedećem pitanju, za 8.000 kuna - Čiji je brod zapeo i jedva se izvukao iz Velikoga koraljnog grebena - zvala je džokera, a potom ispucala i posljednjeg, pola-pola, te ponudila odgovor Cookeov - i pogodila!

Bez džokera je krenula dalje, ali i odmah pokleknula na pitanju o dvije zgrade koje dijele 17. mjesto na listi najviših svjetskih nebodera - odustala je, ali razmišljala je o točnom odgovoru - blizanci Petronas Towers u Kuala Lumpuru u Maleziji. Otišla je kući s 8.000 kuna.

Sljedeći natjecatelj bio je Mladen Rakić iz Buja, koji živi u Zagrebu. Iako otac troje djece, na pitanju 'Tko se na kraju svake epizode nakon rukovanja pozdravlja i laktovima', zatražio je pomoć znalaca.

Svi su znali odgovor, odabrao je Bruna - točan odgovor bio je Pat i Mat (A je to). Mladen lov na milijun nastavlja sljedećeg četvrtka, na pitanju za 1.000. kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 18:29