StoryEditor
Showbiz‘UTIJESNO‘ JE

Odlučio je prepustiti svoje mjesto nekom od članova kraljevske obitelji: premijer Johnson će pratiti sprovod princa Philipa na televiziji

Piše Hina
12. travnja 2021. - 15:14
Kraljevska obitelj je brojna, a broj sudionika na sahrani ne smije prijeći 30AFP

Britanski premijer Boris Johnson pratit će pogreb princa Philipa putem televizije, objavio je u ponedjeljak njegov glasnogovornik vezano uz obred, koji će zbog restriktivnih mjera biti ograničen na 30 ljudi. 

Philip, suprug kraljice Elizabete II., umro je u petak u dobi od 99 godina.

Britanski princ s kraljicom ima četvero djece, osam unuka i deset praunuka, a na njegovu posljednjem ispraćaju bit će samo 30 osoba, u skladu s restriktivnim mjerama uvedenima zbog pandemije koronavirusa. 

Obredu će nazočiti i princ Harry, nakon što je burno napustio monarhiju i sa suprugom Meghan dao intervju Oprah koji je uzdrmao kraljevsku obitelj. 

Meghan će pak ostati u Sjedinjenim Državama jer je trudna i liječnik joj je savjetovao da ne putuje na pogreb. 

Zaustavljaju političku kampanju

Sprovod će se održati u subotu 17. travnja u dvorcu Windsor, uz televizijski prijenos.  Minutom šutnje na početku obreda u cijeloj zemlji odat će se počast preminulom princu. 

Downing Street je priopćio kako je britanski premijer odlučio prepustiti svoje mjesto na pogrebu nekom od članova kraljevske obitelji, prenosi Sky News.

image
Britanski premijer Boris Johnson snimljen prošlog tjedna
AFP


Johnsonovi konzervativci će zbog pogreba princa Philipa dan ranije zaustaviti političku kampanju uoči lokalnih izbora idući mjesec. 

Britanski premijer u petak je održao govor povodom Philipove smrti, hvaleći ga zbog herojstva u Drugom svjetskom ratu, rada s mladima, zalaganja za očuvanje okoliša i podrške kraljici tijekom njihova 73 godine dugog braka. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 16:18