StoryEditor
ShowbizSASVIM NOVA OBALA

Hrepa priča o uličnoj energiji novog pjevača ‘Daleke‘, što ljudima fali. Otkrio je sasvim novu ‘profesiju‘ Marijana Bana, kojoj se strastveno predao

Piše PSD
15. rujna 2020. - 11:02
Boris Hrepić na promociji autobiografije prije pet godina  Vojko Bašić/Cropix

Boris Hrepić Hrepa ovog će tjedna, u četvrtak u 19.30 sati, u HRT-ovoj emisiji PopRock.hr predstaviti pjesmu Daleke Obale "Od tebe ća", a iz produkcije emisije saznajemo da se u toj prigodi dosta pričalo i o onome što prekaljene fanove kultnog splitskog benda posebno zanima - odnosu s Marijanom Banom.

"Pjesmu je napravio Zoki Ukić, to je njegova glazba, poslao mi je tekst, kojemu sam ja dodao malo neki svoj štih...

Sve zajedno smo iz prve snimili u studiju u Zagrebu. Zoki nam je praktički dirigirao dok smo snimali, a Jakša je otpjevao pjesmu. .." - ispričao je Hrepa o novom pjevaču "Daleke obale".

Jakša Kriletić već je dobro poznato ime u domaćim glazbenim krugovima, nastupao je s Pipsima, Jinxima, Nenom Belanom, Darkom Rundekom.

"Sve je nastalo nekako spontano, bez plana, došli smo do toga da Jakša voli Daleku Obalu...  On je rekao da može otpjevati sve te pjesme, a ima odličnu energiju, pa nam je to pasalo" - ispričao je splitski glazbenik.

Na pitanje što na novog pjevača kaže Marijan Ban, Hrepa je odgovorio: "Sve mu se jako svidjelo i rekao je da Jakša može prenijeti sve te pjesme, energija je u zraku i sve je odlično prošlo.

Dalekoj Obali treba netko tko ima taj ulični karakter i energiju, što Jakša svakako ima. Zato se i Marijan složio da on to može!" - otkrio je uspješni rocker i blueser.

image
Marijan Ban je 2017. pjevao na koncertu u čast Dina Dvornika
Božidar Vukičević/Cropix


Za "Daleku" se ova godina čini specifično naklonjena, na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku osvojili su drugu nagradu žirija.

"Drago nam je zbog toga. No naravno da mi ne sviramo zbog nagrade, već zbog te energije. Ono što publika voli je upravo to naše nesavršeno sviranje s puno energije i svi su rekli kako toga fali" - poentirao je Hrepa.

Otkrio je i da se Marijan Ban posvetio svom hobiju - fotografiranju.

"Marijan ne može pratiti više taj glazbeni tempo, no podržava nas, a kada sviramo onda nas prati. Javlja nam kako ga hvata trema zbog nas, uzbuđen je i sretan.

Okrenuo se svom drugom hobiju, fotografiji. Poštujemo njegovu odluku, nije više spreman za medijske istupe i putovanja, jednostavno mu to više ne odgovara. No, ako ga slučajno pukne inspiracija, on zna da je uvijek dobrodošao!" - podvukao je Boris Hrepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 12:50