StoryEditorOCM
Zvijezde onlineNIJE SVE ‘HAJ FLAJ‘

‘Svaki put mi je teško, iznova se mučim...‘: Tončica Čeljuska otvorila srce i priznala ono što mnoge žene skrivaju

Piše M. K.
29. svibnja 2024. - 14:36

"Moja najbolja odluka u životu, koju sam donijela prije četiri godine, bila je da krenem s redovitim vježbanjem. Međutim, ni do dana današnjega, to nije nešto u čemu ja uživam!

Svaki put iznova mi je teško, svaki put iznova se mučim. Ali zašto to stoički podnosim? Jer sam duboko svjesna da je to nužno i prevažno za moje tijelo i moje zdravlje.

Živimo u sjedilačkom, digitalnom dobu, gdje se vozimo autom, sjedimo i buljimo u ekrane, kretanje je nikakvo... Tih par stotina metara što prohodamo među uredima nije dovoljno. 

I zato sam svjesna da, ako ne želim da moje tijelo atrofira, izgubi svoju funkcionalnost, da se moje tijelo ne deformira, ja moram vježbati, ma koliko mi to teško bilo!" - priznala je popularna HTV-ova voditeljica Tončica Čeljuska u videu iz teretane koji je objavila na Instagramu, a u njezinim su se riječima prepoznale mnoge žene.

"Mrzim trčat‘, a trčim tri puta tjedno već tri godine" - nedavno mi je uz teški uzdah priznala poznanica uz kavu.

"Da mi nije joga odmah kraj kuće, odavno bih odustala, ali ipak, kad vidim koliko sam gipkija, kako satima mogu nešto raditi u čučnju, koliko mi je cijelo vlastito tijelo životno dostupnije... sve se isplati" - smatram i sama.

Riječ je o osobnim pobjedama koje izvojevamo svakog dana, zbog kojih se osjećamo toliko i psihološke bolje, što zatvara cijeli paket i na njega stavlja mašnu. Jer je vlastiti dar nama.

S Tončicom su se složile brojne pratiteljice, i same iznijevši vlastito svjedočanstvo i slabosti i snage.

"Danas sam mrzila što radim trbušnjake, ali sam sebe obožavala kad sam završila trening", "Mislila sam da će mi se s vremenom svidjeti, ali isto kao i Vama, svaki put mi je bilo teško i prestala sam ići. A koristilo mi je. Morat ću se ponovno natjerati", "Kada se dugo vježba, onda tijelo samo tjera na vježbu. Imam 60 godina i zbog bavljenja fitnesom izgledam punooooo mlađe. Neka vam moja zadnja rečenica bude motivacija", "Hvala Tončice, savršeno se razumijemo"... - tek su neki od njih.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 13:15