StoryEditorOCM
Zvijezde onlineNOVI POČETAK

Damiano David iz ‘Maneskina‘ najavljuje solo projekt i debitantski singl ‘Silverlines‘ u produkciji Labrintha

Piše SCENA SD
18. rujna 2024. - 17:27

Damiano David (25), pjevač talijanskog rock benda "Maneskin", najavio je solo karijeru. U nedavno objavljenom videu, glazbenik se predstavio rekavši: "Moje ime je Damiano David. Rođen sam u Rimu 1999. godine. Volim glazbu, umjetnost i žene. U životu sam bio lopov, lažljivac, ljubavnik i netko tko je mijenjao mnoge uloge." Na kraju videa kaže: "Moje ime je Damiano David i danas je prvi dan mog života."

Kao slobodni glazbeni umjetnik, već je prisutan na Spotifyju i YouTubeu. Na Instagramu je, međutim, Damiano David promijenio svoju biografiju i uklonio riječ Maneskin iz nje, pišu talijanski mediji, piše NME.

Ostali članovi benda "Maneskina" nisu službeno reagirali na vijest o Davidovoj solo karijeri. Čak i prije pjevačevog solo projekta,  basistica Victoria De Angelis snimila je pjesmu s brazilskom pjevačicom Anittom pod nazivom "Get Up Bitch!" (Shake Ya Ass).

image

Damiano David prošloga tjedna na MTV Video Music Awards u New Yorku

Angela Weiss/Afp

Dok je prisustvovao MTV VMA-u 2024., Damiano je rekao: "Dugo sam radio na novom projektu. A 27. rujna je datum izlaska."

Riječ je o solo pothvatu s debitantskim singlom pod nazivom ‘Silverlines‘ u produkciji Labrintha. 

Četveročlani rock bend iz Rima "Maneskin" postao je poznat 2017. nakon sudjelovanja u X Factor talent showu. S pjesmom "Zitti e buoni" bend je iste godine pobijedio na festivalu Sanremo 2021. i Eurosongu 2021. U studenom 2022. bend je nominiran za Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača. Nakon nekoliko singlova i opsežne turneje, 2023. objavljen je njezin treći album, "Rush!", koji za razliku od prethodnih albuma sadrži uglavnom pjesme na engleskom jeziku.

image

Damiano David u kolovozu na festivalu u Francuskoj

Anna Kurth/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:28