StoryEditorOCM
ShowbizSIMON BAKER

Zvijezda ‘Mentalista‘ osuđen uvjetno na devet mjeseci zatvora, uvjerio sutkinju da je pristojan i spreman na suradnju

Piše SCENA SD
12. rujna 2024. - 08:30

Simon Baker (55), najpoznatiji po ulozi Patricka Janea u CBS-ovoj dramskoj seriji "Mentalist", priznao je da je vozio pod utjecajem alkohola. Glumac se pojavio na sudu u gradu Mullumbimbyju u Australiji u državi Novi Južni Wales radi izricanja kazne nakon što je tjedan dana ranije priznao krivnju za vožnju s koncentracijom alkohola u krvi koja prelazi zakonsku granicu od 0,05%. Kako je policija Novog Južnog Walesa rekla u izjavi za People, muškarac u sivoj Tesli zaustavljen je u noći 20. srpnja zbog nepoštivanja prometnih pravila, javlja 9News.

image

Simon Baker je 2023. godine predstavio svoj film "Limbo" u Berlinu

Gerald Matzka/Dpa Picture-alliance Via Afp

"Policajci su razgovarali s vozačem, koji je bio sam u vozilu. Muškarac je podvrgnut testu trijeznosti koji je proveden na mjestu događaja. Poziv mu je uručen na nadležnom sudu gdje se trebao pojaviti 4. rujna 2024.", stoji u priopćenju.

Kako je izvijestio NBC News, glumac je požalio zbog svog postupka, a sutkinja Kathy Crittenden smatra kako glumac neće ponoviti zločin. Pustila ga je uz devetomjesečnu uvjetnu kaznu i bez zabilježene osude.

image

Simon Baker,

Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp

"Baker je bio vrlo pristojan i pokazao je spremnost na suradnju. Požalio je zbog svog postupka. Sud nije doveo u pitanje da govori istinu i malo je vjerojatno da će ponoviti kazneno djelo", napisala je sutkinja u priopćenju.

Australski suci imaju mogućnost izbjeći izricanje kazne počiniteljima koji su prvi put prekršili kaznu u iznimnim okolnostima.

Baker je glumio zajedno s Meryl Streep i Anne Hathaway u filmu "The Devil Wears Prada" nominiranom za Oscara iz 2006. prije nego što je glumio bivšeg profesionalnog vidovnjaka koji je postao savjetnik Kalifornijskog istražnog ureda u hit seriji "Mentalist" osam sezona do 2015. Od tada je radio na više emisija i filmova, uključujući filmsku adaptaciju Kazua Ishigura " Klara i sunce " u režiji Taike Waititija koji kreće s prikazivanjem 2025. godine.

image

Simon Baker i Deborra-Lee Furness ove godine na Austraian Openu

Victor Joly/Dppi Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 15:04