StoryEditorOCM
ShowbizRENATA ALIAS MINEA

Otac Maje Šuput ju je, već kao 16-godišnjakinju, pretvorio u senzaciju! Danas kaže: ‘Ne volim kad mi kažu da sam seksi‘

Piše SCENA SD
18. rujna 2024. - 11:23

"Šareno je započeo i ovaj dan. Još jedna godina iza mene i još ‘malo’ iskustva na mojim leđima. A bogatstvo neprocjenjivo, srce puno, duša mirna i sretna… Sve zbog vas, koji mi već od jutra poklanjate pažnju, vrijeme, šaljete poruke… Rasplakala sam se već nekoliko puta (znate mene), emocije su na vrhuncu, a dan je tek započeo. Hvala vam divni moji ljudi, volim vas puno i zahvalna sam na svemu što mi pružate" - napisala je na Instagramu Renata Končić Minea, koja je proslavila 47. rođendan.

Jutros smo pisali o 47-godišnjoj britanskoj pjevačici Nicole Scherzinger, Mineinoj vršnjakinji, koja "na pragu 50-te", kako se to u medijima voli reći, izgleda senzacionalno.

Renata Končić Minea izgleda senzacionalnije! S puno manje estetskih zahvata i korekcija, puno prirodnija, životnija, srčanija i toplija. Žena koja je, nekima zbog hitova kojima priziva najzabavnije godine u životu, drugima u ulozi voditeljice, trećima zbog životnog stava, već godinama jedno od simpatičnijih lica iz hrvatskog javnog života.

Nesklona skandalima, uvijek odmjerena i silno pozitivna, Minea nedvojbeno prolazi svoje najplodnije i najzadovoljnije godine.

A kako je počela njezina estradna priča?

Minea se na glazbenoj sceni pojavila 1994. godine, kad je zamijenila Vlatku Pokos na mjestu pjevačice "Srebrnih krila".

Tu ju je uočio tada moćni i uspješni pokojni estradni menadžer Boris Šuput, inače otac pjevačice Maje Šuput, koji je imao sasvim drugačiji plan. Uočio je u 16-godišnjoj Renati veliki potencijal za sasvim drugačiju karijeru. I od nje, zaista, u rekordnom roku napravio nacionalnu senzaciju!

Šuput je osmislio sve, Renata Končić postaje Minea, stvara joj upečatljiv scenski identitet. Nakon što se pojavila na Dori i zapjevala "Good boy" zauvijek je postala - poznato lice!

image

Minea i Maja Šuput 90-ih u Splitu

Paun Paunović/Cropix

"Minea se dogodila spontano. Radili smo na albumu prije nastupa na Dori 1995. godine i moj menadžer Boris Šuput je rekao da hitno moramo pronaći neko ime za mene, kazeta je išla za koji dan u štampanje.

Dolazili su razni prijedlozi i ja se nikako nisam mogla naći u nijednom imenu. Onda sam otvorila enciklopediju s grčkim mitovima i pronašla to Minea, koje je bilo u sklopu tri imena. Ja sam izdvojila samo to Minea i cijeli dan sam to ponavljala... Zvučalo mi je posebno i to je bilo - to", otkrila je jednom prilikom za dnevnik.hr.

image

Osnovnu i srednju školu završila je u zagrebačkoj Dubravi. U stanci od estradne karijere diplomirala je na Poslovnom učilištu

Nova TV

Minea je odrasla u zagrebačkoj Dubravi, gdje jezavršila i osnovnu i srednju školu. U jednoj fazi života, kad je bila odlučna maknuti se potpuno s estradne scene, diplomirala je na Poslovnom učilištu te je stekla zvanje marketinškog menadžera.

Minea je, naime, prošla jedno jako teško razdoblje 2011. godine. Na povratku s nastupa u Sloveniji doživjela je prometnu nesreću. U autu je bila sa svoje dvije plesačice, kad su završili s vozilom u ogradi na autoputu. Iako nitko nije bio ozbiljno ozlijeđen, Mineu je nesreća jako traumatizirala i godinama nakon nemilog događaja budila se s napadajima panike i tjeskobom.

Nije bila u stanju izlaziti na pozornicu, a majka joj je bila najveća podrška na putu na kojemu je potražila i dobila stručnu pomoć, koja ju je, kako je sama kasnije ispričala, preporodilla.

image
Biljana Gaurina/Cropix

Godine 2014. vraća se na scenu i kreće na turneju “90’s party” s Ivanom Banfić (I. Bee) i Marinelom Jantoš (Ella). Iste godine sudjeluje u showu “Tvoje lice zvuči poznato”, u kojemu se iskazala kao jako nadarena imitatorica i tada se ponovno vraća na velika vrata na scenu.

Novi tv angažman dobiva 2015. godine, kad postaje voditeljica humanitarne serije “Radna akcija” na Novoj TV, gdje kasnije postaje voditeljicom u emisiji In Magazin.

image

Minea na Runjićevim ‘Melodijama‘ u društvu Tonča Huljića i Alena Nižetića

Jakov Prkić/Cropix

Mineinu karijeru obitelježili su hitovi "Good boy", “Vrapci i komarci”, “Uberi ljubicu", potom festivalske uspješnice "Mornaru moj" (1995.) i "Sija sunce" (1996.), 1998. na Zadarfestu imala je hit “Malo fali” te na Melodijama hrvatskog Jadrana "Rano”. S Giulianom je snimila duet "Mi smo jedno drugom suđeni".

Danas, u 47. godini, Minea blista samopouzdanjem.

"Volim profinjenost i eleganciju i draže mi je kad mi netko kaže da sam draga i slatka nego seksi. Nikad nisam igrala na provokativnost i ne osjećam se tako. To mi nikad nije bio adut za privlačenje pažnje", rekla je ovoga ljeta u intervjuu za Gloriju.

Osjeća da je "u najboljoj formi ikad, fizičkoj i mentalnoj".

image
Vedran Peteh/Cropix

"Svaki problem ima rješenje, koliko god nam se u tom trenu čini da je najgori na svijetu. Ja sam sebi danas prijatelj. Vladam sobom i svojim životom, pronašla sam unutarnju snagu i stekla sigurnost, samokontrolu i povjerenje u sebe. Više nemam napade panike, niti sam slaba i ranjiva. Ali, to je proces i rad na sebi.

Ako to ne možete osvijestiti sami, a ja nisam mogla, potražite stručnu pomoć. Nakon dvije godine stručnog vodstva vratila sam se kao nova žena", ispričala je Renata Končić Minea.

image

Minea u društvu kolege Roberta Marekovića

Ronald Goršić/Cropix
image

Na promociji Sandijevog albuma 2007.

Milivoj Keber/Cropix
image

U društvu Žanamari 2004. na Zadarfestu

Jure Mišković/Cropix
image
Srđan Vrančić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 12:49