StoryEditorOCM
ShowbizANDREA BUČA

Nagrađivana HTV-ova autorica: ‘Prije mjesec dana nisam se mogla popeti uz stepenice, a onda sam dobila dijagnozu...‘

Piše Scena SD
28. svibnja 2024. - 16:32

Autorica i redateljica putopisnih serijala ‘Stani u Lici‘, ‘Stani v Zagorju‘, ‘Stani na otoku‘ i ‘Na magistrali‘, Andrea Buča, podijelila je sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama da joj je ovo proljeće bilo jedno od najgorih ikad. Razlog je sideropenična anemija koju su joj dijagnosticirali. Riječ je o globalno najčešćem tipu anemije, koji nastaje zbog manjka željeza, piše Jutarnji list. 

"Prije mjesec dana se nisam mogla popeti na kat, 20 stepenica bilo mi je napor, uzlupalo bi mi se srce, zavrtjelo u glavi, morala bi sjesti da ne padnem u nesvijest.

image

Andrea Buča

Ovo proljeće mi je najgore proljeće ikad, blijeda, bez snage, teška nemoć, iz šeste brzine spala sam na prvu. Mislila sam da je proljetni umor, a kad je stvar postala neizdrživa izvadila sam krv i dijagnosticirana mi je sideropenična anemija: bez kapi željeza, rasuta crvena krvna slika (željezo 2, feritin 5, zdravim ljudima je 120)", započela je svoju ispovijest Buča.

"Na hematologiji su mi dali intravensko željezo, globifer forte, pijte aroniju i jedite ciklu, pretrage ćemo raditi kad vas vratimo u život. Nakon druge infuzije stvar je počela da se lomi-mic po mic živnula sam.

Jučer sam se popela na Gorščicu, najljepšu sljemensku stazu. Bila sam sretna k‘o malo dijete jer je do nedavno onih 20 stepenica bilo nemoguće", napisala je u opisu objave na Instagramu, te podijelila nekoliko fotografija s Gorščice.

"Brzo nam ozdravi", "Drži se, mila", "Sretno naprijed", "Bravo!", glasili su samo neki od mnogobrojnih komentara podrške, a Buča je svojom objavom prikupila više od 700 lajkova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 16:30