StoryEditorOCM
Showbizistraga traje

Drame oko Eurosonga ne prestaju; vodi se istraga zbog pritiska izraelske delegacije tijekom probe i kontroverzne Bambie

Piše Z.S./ JL
3. lipnja 2024. - 12:34

Irska predstavnica na Eurosongu ove godine Bambie Thug, koja se izražava kao nebinarna osoba, potvrdila je za medije da postoji istraga o događajima tijekom natjecanja. U jutarnjem programu Irland AM-a otkrila je kako se pokrenula istraga jer je prijavila EBU komentare izraelske televizije KAN o njezinom nastupu tijekom polufinala. Bambie Thug vjeruje da takvi komentari krše pravila natjecanja, piše Eurowix, a prenosi Jutarnji list.

image

Irska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu koja se izražava kao nebinarna osoba

Jessica Gow/tt/Afp

Istraga uključuje i navodni pritisak izraelske delegacije tijekom generalne probe velikog finala kad Bambie nije mogla sudjelovati na paradi zastava. Na dan finala irska delegacija je imala sastanak s EBU-om gdje je nekoliko nacionalnih televizija zaprijetilo povlačenjem emitiranja.

Bambie je u jutarnjem programu rekla kako ne može dalje govoriti što se dogodilo u Malmöu dok istraga ne završi, piše Jutarnji list.

Podsjećamo, Bambie Thug je predstavljala Irsku s pjesmom „Doomsday Blue” i osvojila šesto mjesto s 278 bodova što je najbolji rezultat Irske unazad 24 godine kada je Eamonn Toal 2000. bio također šesti s pjesmom „Millennium of Love”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 13:29