StoryEditorOCM
ProstorijaNE RADITE TO

Vodoinstalater zgrožen: Ovo je najgore što možete izliti u sudoper, uništava i bojler i perilicu!; Dao je tri savjeta

Piše MOZAIK SD
4. srpnja 2024. - 10:47

Vodoinstalater Tom Watts za Mirror je izdvojio nekoliko važnih savjeta i upozorio na najveću grešku u kuhinji koju mnogi rade. Njegov video na TikToku je postao viralan, a pokazuje posljedice koje su se dogodile nakon što je vlasnica kuće s masnoćom potpuno začepila svoje odvode.

"Nemojte izlijevati masnoću u sudoper, najgori je blokator odvoda!" - upozorava vodoinstalater.

@thatplum6guy Another grease video ive found, this ond was eventually cleared. Luckily. Dont put grease down your sink #thatplumbguy #fypシ #grease #plumbers #blockage #howto #sink ♬ original sound - ThatPlumbGuy

Masna ulja i masnoće izliveni u kuhinjske odvode isušit će se i očvrsnuti, uzrokujući ozbiljna začepljenja unutar cijevi. Za sve vaše kuhinjske uređaje (perilice posuđa, perilice rublja, bojlere) to izrazito povećava rizik od kvarova i oštećenja, piše dom&dizjan.

"Nakon što ulja očvrsnu, začepljenja nećete moći sami ukloniti i trebat će vam pomoć vodoinstalatera, što vam je opet dodatni novi trošak, koji ovisno o začepljenju i vremenu potrebnom za deblokiranje cijevi, može biti i ozbiljan" - upozorava Watts.

Stručnjaci upozoravaju da je ključno pravilno zbrinuti mast i masna ulja. Umjesto da izlijevate masnoću u sudoper, sakupite je u posudu ili ispraznite u zasebnu kantu i bacite nakon što se ohladi i stvrdne.

Ovo su tri ključna koraka koja treba slijediti kako biste izbjegli oštećenje sustava odvodnje:

1. Kupite cjedilo ili filtar za svoj kuhinjski sudoper

Većina kuhinjskih sudopera opremljena je cjedilom ili filtrom kako bi se spriječilo istjecanje velikih komada hrane, ali ugradnjom gušćeg filtera možete spriječiti da vam se cijevi ne začepe.

2. Obavezno sastružite ostatke hrane s tanjura i posuđa u kantu

Premda je praktično isprati male komadiće hrane s tanjura i posuđa u sudoper, čak i najmanji komadići hrane s vremenom mogu uzrokovati začepljenje. Da biste to izbjegli, jednostavno sastružite svu hranu s tanjura i kuhinjskog pribora u kantu za smeće, a ne u sudoper.

image
/Shutterstock

3. Redovito čistite svoje sudopere i odvode

Najbolje je svako toliko isprati sudoper mješavinom sode bikarbone i octa. Ova mješavina pomoći će razgraditi postojeću masnoću i spriječiti začepljenja, piše dom&dizajn.

image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 11:25