StoryEditorOCM
ProstorijaSUD JE ODLUČIO

U planu je bilo rušenje kuće Marilyn Monroe u Los Angelesu, sadašnji vlasnici tužili su grad Los Angeles

Piše MOZAIK SD
28. lipnja 2024. - 18:53

Gradska vlast Los Angelesa osujetila je planove sadašnjih vlasnika nekadašnje kuće Marilyn Monroe u kojoj je slavna glumica i umrla. Kuća je proglašena spomenikom kulture. Kuća je prošloga ljeta prodana nasljednici nekretnina Brinah Milstein i njezinom suprugu, producentu Royju Banku koji je žele srušiti.

image
Frederic J. Brown/Afp

Par posjeduje susjednu kuću i planirao je spojiti dvije nekretnine, a intervencija bi uključivala rušenje kuće Marilyn Monroe. Kada je u rujnu prošle godine izdana dozvola za rušenje zgrade, svi su ostali zatečeni, a lokalni političari brzo su osigurali da kuća dobije status zaštićene zgrade.

image
Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Vlasnici su prošlog mjeseca podnijeli tužbu protiv grada Los Angelesa zbog "nezakonitog i protuustavnog ponašanja". U podnesku piše da je Monroe ponekad živjela u kući. Par također tvrdi da je više od desetak prethodnih vlasnika već izmijenilo zgradu do neprepoznatljivosti od 1962. godine kada je slavna glumica živjela u toj kući. Ipak, gradski vijećnici donijeli su odluku da se kuća proglasi spomenikom kulture.

image
Sandy/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Sandy/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Monroe je kupila kuću 1962. godine nakon razvoda od dramatičara Arthura Millera. "Ne postoji druga osoba ili mjesto u gradu Los Angelesu koje je toliko poznato kao Marilyn Monroe i njezina kuća u Brentwoodu", rekla je gradska vijećnica Traci Park iz okruga u kojem se nalazi kuća Marilyn Monroe. Dodala je da su neke od glumičinih najpoznatijih fotografija snimljene u kući, na terenu oko kuće i u blizini bazena.

Time su gradske vlasti osujetile planove sadašnjih vlasnika, koji su željeli srušiti kuću.

image

Snimka iz 1962. godine

Afp

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 18:53