StoryEditorOCM
ProstorijaVILA EXCELSIOR

Ovu ‘lebdeću ljepoticu‘ sagradio je 28-godišnji arhitekt iz Imotskog: ‘Svi žele ovakvu, nadahnula me harmonika!‘

Piše Braco Ćosić
27. srpnja 2024. - 18:11
Objekt je djelo mladog 28-godišnjeg arhitekta koji je ljubav prema glazbi i arhitekturi realizirao kroz ovu kuću za odmor koju s pravom smatraju jednom od najljepših na imotskom područjuVilla Excelsior

Naša Prostorija redovito vam donosi stanove, apartmane, kuće i druge prostore koji se izdvajaju od nekog standarda. Među njima ima šarmantnih, ima modernih, rustikalnih, glamuroznih, a u tu kategoriji izdvojili bi i ovu koju vam danas predstavljamo. Jedna je od posebnih zdanja Imotske krajine, a ukratko bi je mogli opisati kao spoj glazbe i moderne arhitekture, a koja opet u svojoj duši ima onog zavičajnog građevinskog izričaja, specifičnog za ovaj kraj.

Prelijepa kuća za odmor smjestila se na dijelu Mračaj u Grubinama, a ne bez razloga nosi ime Excelsior i nema nikakve veze s istoimenim hotelom, ako vam je to kojim slučajem prvo palo na pamet. No, ima veze sa harmonikom, jer se tako zove jedan dio ovog instrumenta.

Objekt je, zamislite, djelo mladog 28-godišnjeg arhitekta koji je ljubav prema glazbi i arhitekturi realizirao kroz ovu kuću za odmor koju s pravom smatraju jednom od najljepših na imotskom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 09:40