StoryEditorOCM
PanoramaSAMO OPREZNO

Uz ovaj začin kile se navodno ne vraćaju. Ne samo da je snažan pokretač metabolizma, nego se tvrdi i da je moćan afrodizijak

Piše PSD
27. veljače 2021. - 16:01

Rođak peršina specifične arome poznat je i cijenjen začin, ima tvrdnji da je korijandar prva biljka koju su ljudi počeli jesti kao začin. Višestruko utječe na zdravlje.

Potječe iz središnje Azije i južne Europe, izgledom podsjeća na peršin, naraste između 30 i 90 centimetara. Korijandar je dobar izvor prehrambenih vlakana. Lišće sadrži željezo, magnezij, kalcij, selen, cink, kalij, mangan te vitamine A, C i one B skupine. Njegova su snaga eterična ulja i organske kiseline. Primjerice, zahvaljujući fitokemikaliji cineolu, za koju se smatra da djeluje protuupalno, korijandar se koristi za ublažavanje simptoma artritisa, piše Živim.hr

Puno koristi

Pokazuje značajna dezinfekcijska, detoksikacijska, antiseptička, protugljivična, antioksidativna pa i antikancerogena svo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 14:03