StoryEditorOCM
PanoramaSTRAVA NA KOH CHANGU

Turistkinju silovao vodič na rajskoj plaži: ‘Prišao mi je s leđa u moru... Žene, ni slučajno tamo ne putujte same!‘

Piše MOZAIK SD
8. prosinca 2023. - 13:52
Florentina Retka: Otišli smo do vodopada i tamo plivali, ali primijetila sam da mu je dio penisa bio otkriven.Screenshot Youtube

Florentina Retka (24) otišla je na odmor u Tajland te je u veljači ove godine rezervirala obilazak tropskog otoka Koh Chang s lokalnim vodičem Kasama Apichaisomponom (55).

Retka, inače zaposlenica na kruzeru, rekla je da je osjetila nelagodu kada ju je vodič odveo na izoliranu plažu na kojoj nije bilo drugih turista.

Florentina je rekla da je plivala u moru kada ju je vodič zgrabio s leđa prije nego što joj je povukao kupaći kostim u stranu i silovao u moru.

Smrznuta od straha, previše se bojala da bi vrištala ili uzvratila ‘kako je ne bi ubio‘.

Nakon napada 15. veljače, silovatelj je vratio Florentinu u njezin hotel. Rekla je da se srušila u suzama i povjerila svojoj obitelji prije nego što je podnijela prijavu policiji u lokalnoj postaji 17. veljače.

Kasama se istoga dana predao policijskoj postaji Koh Chang i 30. studenog je konačno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Retka je svoje užasno iskustvo odlučila podijeliti kako bi upozorila ostale turistkinje koje putuju same da izbjegavaju zemlju.

- Bila sam izolirana na plaži bez ikoga u blizini. Kako sam mogla uzvratiti? Mogao me ubiti. Taj dan mi je uzeo dostojanstvo i poštovanje - ispričala je Retke, piše Daily Mail kojeg prenosi Jutarnji list.

Florentina je rekla da je sama putovala u druge zemlje i da se uvijek osjećala sigurno, ‘čak i na Bliskom istoku‘. Roditelji su je upozorili da ne putuje u Tajland zbog loše reputacije.

Stigla je u zemlju i bila sretna sve dok nije rezervirala jednodnevni izlet u lokalnoj trgovini na otoku Koh Chang, kratkom vožnjom brodom od kopna na jugu zemlje.

U kombiju nije bilo drugih turista, tako da je ostavljena na milost i nemilost predatoru.

- Otišli smo do vodopada i tamo plivali, ali primijetila sam da mu je dio penisa bio otkriven i da se dodiruje. Skrenula sam pogled i pravila se da ništa ne vidim. Pokupila sam svu odjeću, a onda je rekao da idemo na Long Beach. Pomislila sam: ‘U redu, Long Beach, zvuči prekrasno‘.

Odveo me tamo, a na mom telefonu nije bilo signala. Nije bilo ljudi, nije bilo restorana, hotela, ničega.

Otišla sam plivati, a on mi je došao sa stražnje strane i zgrabio me. Rekla sam mu valjda tisuću puta: ‘Što radiš? Ne želim ovo.‘

Ali nije ga bilo briga, samo me je skinuo i gurnuo. Što sam mogla učiniti? Što? Sama sam, prvi put u Tajlandu. Nisam znala mjesto gdje me je odveo. Nema ljudi kojima bih mogla vrištati, nema telefona jer smo bili na plaži. Što mogu učiniti? Ošamariti ga? Možda će me ubiti - ispričala je njemačka turistkinja.

Florentina je rekla da je u početku bila previše istraumatizirana da bi ikome rekla. Također se bojala da će se njezini roditelji naljutiti na nju, jer su joj rekli da ne ide na odmor u Tajland.

No, nekoliko dana kasnije njezina je majka na video pozivu primijetila da ‘nešto nije u redu‘. Mještani su joj potom pomogli da napravi policijski izvještaj u lokalnoj postaji.

- Nakon policije otišla sam u svoj hotel i nazvala svog najboljeg prijatelja te mu rekla sve. Držala sam otvoren video poziv s njim i dok sam spavala jer sam se bojala da će se napad ponoviti.

image

Florentina Retka

Screenshot Youtube

Unatoč iskustvu, Florentina je rekla da je zahvalna na pomoći koju je dobila od lokalne policije. Međutim, savjetovala je ženama da ne putuju same na Tajland.

- Učinili su sve za mene. Toliko su mi pomogli. Doveli su me i vratili u hotel. Vozili su me posvuda. I sad mi pišu da li je sve u redu. Napravili su sve da se osjećam sigurno...

Samo pripazite ako rezervirate turneju ili jednodnevni izlet, ako morate ići sami s tipom, radije nemojte. Rezervirajte za neki drugi dan, nemojte ići s njima jer ne možete vjerovati jednoj osobi. Bolje je ne vjerovati nikome.

A u Tajland, putujući kao žena, mislim da je bolje ići s dvoje ljudi, čak i s roditeljima, s prijateljima, s dečkom ili ako ga nemaš, jednostavno nemoj putovati sama - zaključila je Retke, kako prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:42