StoryEditorOCM
Panoramaosobna crna kutija

Sumnjate da vam netko prisluškuje mobitel ili da ste hakirani? Postoji nekoliko jednostavnih načina da to otkrijete

Piše vijesti sd
26. kolovoza 2023. - 23:35

Mobilni aparati često su najintimniji uređaji koje posjedujemo, a sadrže mnoge privatne podatke koje ne želimo dijeliti s drugima. No, za one koji pokušavaju pratiti vaše korake, ti podaci mogu biti od ključne važnosti.

Ako imate osjećaj da netko pokušava prisluškivati vaš mobitel, od velike je važnosti identificirati naznake koje upućuju na to.

Ako ste primijetili da vam se mobitel u posljednje vrijeme neuobičajeno zagrijava, to bi moglo ukazivati na to da je hakiran. Prisutnost špijunskog softvera koji djeluje u pozadini može opteretiti rad vašeg mobitela, što rezultira njegovim prekomjernim zagrijavanjem, prema izvješću časopisa Reader‘s Digest.

Obratite pažnju na iznenadne promjene u vremenu potrebnom da se vaša baterija isprazni. Mobitel koji je pod nadzorom neprestano će slati informacije hakera, što povećava potrošnju energije i uzrokuje znatno brže pražnjenje baterije nego obično.

Analizirajte koliko podataka troši vaša internet veza. Mobitel koji je prisluškivan koristi znatno više podataka jer neprestano šalje informacije natrag hakeru putem interneta ili računala.

Ako vaš mobitel neočekivano ponovno pokrećete, to bi mogao biti znak da je zaražen zlonamjernim softverom. Ova vrsta softvera može poremetiti normalno funkcioniranje uređaja, izazivajući kvarove i nasumična ponovna pokretanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 14:34