StoryEditorOCM
PanoramaNešto novo

Sanjate promjene? Ova talijanska regija će vam platiti da im dođete, daruju do 30 tisuća eura

Piše Mozaik SD
29. lipnja 2024. - 13:34

Ne muči muku jedino Lijepa naša s demografijom. Slična je situacija i kod naših susjeda, recimo sve više mladih u potrazi za boljim zaposlenjem napušta ruralna područja Toskane.

No, tamo nisu digli ruke u očaju, zavrtili su priču koja već sada pokazuje rezultate. Pozitivne, naravno. Naime, razvili su novu demografsku strategiju “Residenzialità in montagna 2024”. Vlasti su ponudile sufinancirati kupovinu kuće do čak 30 tisuća eura. Ako aplicirate na natječaj, možete dobiti od 10.000 do 30.000 eura za kupnju kuće u jednom od planinskih gradića koji imaju manje od 5000 stanovnika, a u ovoj regiji ima ih 119.

Nije sve idealno, naravno. Bez obzira koliko predivna ta toskanska sela bila, koliko romantična i čarobna, činjenica je da posla nema. Gospodarstvo je u stagnaciji. Svemu usprkos ono što je ostalo isto je cijena nekretnina, Toskana cijeni svoje kvadrate.

Postoje uvjeti za prijavu na natječaj. Podnositelji zahtjeva moraju biti talijanski državljani ili državljani druge države Europske unije, ili državljani zemalja izvan EU s boravišnom dozvolom od najmanje 10 godina. Ako zadovoljavate sve uvjete i svoju budućnost vidite u Toskani, prijave možete poslati putem online obrasca na web stranici Regije Toskana do 27. srpnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 13:35