StoryEditorOCM
PanoramaJORDAN

Prijestolonasljednik Hussein i njegova supruga objavili prve fotografije s kćerkicom koja dijeli ime sa svojom tetom

Piše MOZAIK SD
9. kolovoza 2024. - 20:38
Princeze Rajwa i Iman, te prijestolonasljednik HusseinBalkis Press/abaca/abaca Press/profimedia/Balkis Press/abaca/abaca Press/profimedia

Jordanski prijestolonasljednik Hussein i njegova supruga Rajwa prošloga tjedna su postali sretni roditelji malene djevojčice koju su nazvali Iman, a s javnošću su podijelili i prve obiteljske fotografije. Objavili su ih na službenom Instagramu budućeg jordanskog kralja, zahvalivši medicinskom osoblju koje je pomoglo u porodu i njezi majke i novorođenčeta.

"Željeli bismo od srca zahvaliti predanom osoblju Kraljevske medicinske službe na njihovoj iznimnoj brizi za Rajwu i Iman tijekom proteklih nekoliko dana", stoji u priopćenju uz fotografiju. Beba dijeli ime sa svojom tetom, kćeri kralja i kraljice Jordana, princezom Iman. Budući da je žensko dijete, neće biti uključena u nasljedstvo prijestolja, čiji je nasljednik trenutno njezin otac. Prema ustavu zemlje, prijestolje se nasljeđuje od dinastije kralja Abdullaha Ibn Al-Husseina i prolazi kroz mušku stranu potomaka.

image

Prijestolonasljednik Hussein, princeze Iman i Rajwa

Balkis Press/abaca/abaca Press/profimedia/Balkis Press/abaca/abaca Press/profimedia

Kraljevska obitelj potvrdila je ovoga proljeće da će par dobiti bebu, a sretna vijest podijeljena je sa svijetom otprilike godinu dana nakon vjenčanja Husseina i Rajwe, kojem su prisustvovali gosti iz cijelog svijeta, uključujući princa Williama i princezu Kate.

Kako je tada izvijestio Vogue Arabia, mladenci su se upoznali preko zajedničkog prijatelja. "Rajwu sam upoznao preko starog prijatelja iz škole", rekao je Hussein na forumu koji je organizirala Zaklada prijestolonasljednika krajem travnja 2023. "Smatram se sretnim jer ne susrećem nekoga poput Rajwe svaki dan", dodao je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 04:25