StoryEditorOCM
PanoramaKRIMINAL

Obitelj Michaela Schumachera je ucijenjena: dvije osobe su u pritvoru, htjeli su milijune eura...

Piše MOZAIK SD
21. lipnja 2024. - 17:29

Njemačka policija uhitila je dvojicu muškaraca optuženih za ucjenu Michaela Schumachera, izvijestio je njemački Bild. Dvojica muškaraca, iz grada Wuppertala, na zapadu Njemačke, uhićeni su u srijedu, 19. lipnja, dok su od rođaka vozača zatražili nekoliko milijuna eura. Precizni uvjeti ove ucjene nisu poznati, ali je informacija potvrđena tiskovnoj agenciji Reuters.

Wolf-Tilman Baumert, glasnogovornik ureda javnog tužitelja otkrio je da su tužitelji u Wuppertalu otvorili istragu zbog ucjene slavne osobe i da su uhićenja izvršena u sklopu ove istrage. Nisu željeli dati identitet ucijenjene osobe, ali prema Bildu to je Michael Schumacher.

image

Michael Schumacher i Corinna  u Japanu 2000. godine

Toshifumi Kitamura/Afp
image

Michael Schumacher i Corrina 1998. godine u Monacu

Handout/Afp

Ovo nije prvi put da je Michaelova obitelj ucijenjena. Prije sedam godina, muškarac je osuđen nakon što je zatražio 900.000 eura u e-mailu poslanom obitelji. Osim brige o zdravlju bivšeg vozača Ferrarija, Michaelova obitelj mora se nositi s mnogim pritiscima izvana, piše The Sun.

Obitelj Schumacher ima sve više problema. Iako je prvak stekao ogromno bogatstvo tijekom godina za volanom F1 automobila, njegovi medicinski troškovi premašili su 70 milijuna eura od nesreće, otkrio je krajem svibnja list Corriere Dello Sport. Njegovo liječenje zahtijeva specijaliziranu medicinsku opremu i profesionalnu njegu. Michaelova supruga stoga je bila prisiljena prodati nekretninu, privatni avion i dio Schumijeve kolekcije luksuznih satova. Te su prodaje diskretne, kao i život članova obitelji od 2013. godine i nesreće koja im je promijenila život.

image

Michael Schumacher i njegovi poznati satovi

Afp/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 17:29