StoryEditorOCM
Panoramasuho zlato

Nakit Elvisa Presleya bit će ponuđen na aukciji predmeta slavnih: procjenjuje se da će se prodati za finu svoticu

Piše HINA
28. kolovoza 2024. - 10:26

Rijetki kolekcionarski predmeti iz svijeta glazbe i filma, uključujući zlatno prstenje Elvisa Presleya i pismo koje je napisao Brian Wilson, član rock benda Beach Boys, bit će ponuđeni na aukciji ovog vikenda.

Na dražbi koju organizira aukcijska kuća Kruse GWS naći će se i predmeti koji su bili u vlasništvu Princea, američke pjevačice Aaliyah i bogate nasljednice Abigail Folger, koja je bila žrtva ubojice Charlesa Mansona.

"Ova konkretna aukcija ima neke prilično moćne komade što se tiče emocionalnih veza među ljudima", rekla je Brigitte Kruse iz aukcijske kuće. "Tu je element tragedije i ikona koje nas prerano napuštaju."

image
Metro-goldwyn-mayer Pictures/Collection Christophel Via Afp

Među glavnim predmetima je nekoliko koji su pripadali Presleyu, uključujući mikrofon iz izvođačeve rezidencije u Las Vegasu, bočicu tableta s oznakom ožujak 1977. i dva jedinstvena zlatna prstena, za koje se procjenjuje da će se prodati za 35.000 do 60.000 dolara.

Još jedna zanimljivost je Wilsonovo rukom napisano pismo kolegi iz benda Beach Boys i rođaku Mikeu Loveu, za koje je Kruse rekla kako se očekuje da će biti prodano za najmanje 10.000 dolara.

Internetska dražba prenosit će se uživo u subotu, 31. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 02:45