StoryEditorOCM
Panoramaima smisla

Liječnik otkrio razlog zbog kojeg ribu u restoranima ne preporuča naručivati ponedjeljkom; Valja poslušati

Piše mozaik sd
13. ožujka 2024. - 07:00

Liječnik Darin Detwiler upozorio je ljubitelje ribe i morskih plodova da ih ponedjeljkom ne naručuju u restoranima. Postoji važan razlog!

Inače, dr. Darin Detwiler bivši je savjetnik za sigurnost hrane FDA i USDA. Otkrio je da naručivanje ribe početkom tjedna zapravo može povećati rizik od trovanja hranom iz jednog vrlo jednostavnog razloga. Ribarnice obično ne rade vikendom, što znači da postoji velika vjerojatnost da je riba dva dana stajala u hladnjaku prije nego što je stigla na vaš stol, prenosi Mondo

"Riba koja nije svježa može doživjeti kemijske promjene, što dovodi do kvarenja što utječe na njezin okus, miris i sigurnost", objasnio je dr. Detwiler.

image
/Shutterstock

Govoreći za Daily Mail, on je također primijetio da pokvarena riba također može sadržavati visoke razine histamina, kemikalije koju oslobađa imunološki sustav. To može dovesti do trovanja scombroidom koje se prenosi hranom, što uzrokuje učinke reakcija sličnih alergijama, uključujući osip, znojenje, proljev, glavobolju i povraćanje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 22:46