StoryEditorOCM
PanoramaPrvi foršpan

Kraljica erotike se vratila: Emmanuelle poziva na novo erotsko putovanje, može li nadmašiti legendarnu Sylviju Kristel?

Piše Marko Njegić
3. srpnja 2024. - 06:35
Nasljednica Sylvije Kristel prvotno je trebala biti zvjezdana glumica Lea Seydoux, da bi ulogu na kraju preuzela Noémie Merlant.YouTube screenshot

"Emmanuelle", legendarni serijal erotskih filmova koji je Sylviju Kristel okrunio za kraljicu erotike, dobiva novu verziju za 21. stoljeće. 

Točno 50 godina nakon što je Emmanuelle predstavljena filmskom svijetu 1974. došao je red na novi film, također inspiriran istoimenim erotičnim romanom Emmanuelle Arsan.

image

Stara Emmanuelle u erotskoj akciji

Trinacra Films/etienne George/Collection Christophel Via Afp

Nasljednica Kristel prvotno je trebala biti zvjezdana Lea Seydoux, da bi ulogu na kraju preuzela mlada francuska glumica Noémie Merlant ("Portret djevojke koja izgara", "Tár"). Pitanje je može li ona nadmašiti legendarnu Sylviju?

U ostalim ulogama nalaze se Wil Sharpe, Naomi Watts i Jamie Campbell Bower, a režiju potpisuje Audrey Diwan, dobitnica venecijanskog Zlatnog lava 2021. za film "Događaj".

Službeni sinopsis filma glasi ovako: Emmanuelle je u potrazi za izgubljenim zadovoljstvom. Sama leti u Hong Kong na poslovni put. U ovom senzualnom globalnom gradu, u kojem započinje brojne susrete, upoznaje Keija, muškarca koji joj neprestano izmiče...

Sukladno vremenu izlaska, ovo će biti film tzv. ženskog (ne muškog) pogleda s obzirom da redateljica želi "istražiti zadovoljstvo u post-MeToo vremenu". Film će premijerno biti prikazan na svečanom otvaranju festivala u San Sebastianu 20. rujna, nakon čega bi najesen trebao krenuti u kina.

image

Sylvia Kristel kao Emmanuelle 1974.

Trinacra Films/orphee Producti/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 07:00