StoryEditorOCM
PanoramaKreativni

Je li pametna potrošnja toalet papira dobra za vaš novčanik i okoliš: Nijemci štede i na tom polju

Piše Mozaik SD
24. travnja 2024. - 21:03

Sve je više Nijemaca koji su otkrili kako mogu uštedjeti mnogo novca ako koriste manje toaletnog papira. Ta navika ne samo da štiti okoliš, već i novac. Jednostavan trik koji se munjevito internetom širi obećava uštedu na toaletnom papiru, a time i financijsko olakšanje potrošačima, piše Fenix.

Baza je u tome da rolu toaletnog papira ne pričvrstite na držač kao obično, već ga stavite na čvrstu površinu kao što je pod ili stol i pritisnete ga ravno prije nego što se objesi. To uzrokuje da rola papira poprimi ovalni oblik umjesto okruglog.

image

Toalet papir u hladnjaku

Youtube/ @smartfox/

Ova jednostavna mjera sprječava vas da slučajno odmotate previše toaletnog papira kada ga povučete. Umjesto toga, oslobađa se samo potrebna količina za korištenje, što može pomoći pri uštedi novca.

Rastuća popularnost ovog trika pokazuje da mnogi ljudi obraćaju više pažnje na svoje financije i traže načine kako uštedjeti novac u svakodnevnom životu, piše Fenix. Uz stalno rastuće cijene svakodnevnih artikala, namirnica i kućanskih potrepština, štedljivost postaje sve važnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:04