StoryEditorOCM
PanoramaŠokantna priznanja

Ispovijest matičara iz susjedstva: Prije vjenčanja mladenka saznala da joj je budući muž već oženjen, nastao kaos

Piše MOZAIK SD
13. siječnja 2024. - 21:42

Milena S. i Rade M., matičari iz jedne od centralnih beogradskih općina, koji desetljećima rade zajedno, otkrivaju najčešće svađe između mladenaca i gostiju koje su se događale pred njihovim očima, tijekom godina koliko rade ovaj posao.

Obično bi dan vjenčanja trebao biti najsretniji u životu mladenaca, no nerijetko se taj dan pretvori u pravi pakao, a događalo se da su svađe toliko kulminirale da do vjenčanja uopće nije došlo, piše kurir.rs.

- Razlozi za svađu su različiti, od onih najbanalnijih, poput svađa oko vjenčanog buketa i glazbe, oko toga čiji su stolovi u boljoj poziciji, pa do prezimena koje će mlada uzeti – počinje priču matičarka koja već 20 i pol godina radi u jednoj beogradskoj općini. Kako kaže, bezbroj puta se dogodilo da se djevojke umalo potuku oko vjenčanog buketa.

Svađa koju će, kako kažu, i Milena i Rade pamtiti do kraja života, dogodila se na vjenčanju kada je prije samog čina vjenčanja mlada saznala da se mladoženja već vjenčao u inozemstvu.

- Svadba je zakazana u općini, tada još nije bila ustaljena praksa da se ide na teren. Gosti su došli nešto ranije, spremno smo čekali, tada ih je Milena trebala vjenčati, a ja sam popričao s gostima i mladencima. Odjednom je s drugog kraja krenulo komešanje, počelo se šuškati, naguravati, iz opuštene atmosfere stvorila se vrlo neugodna atmosfera.

Mladenkina majka je sa strane dozivala mladoženju i mahala nekim papirom oko njega. Uglavnom je dobila njegov rodni ili vjenčani list, ne sjećam se više, uglavnom je u dokumentu bio dokaz da je već bio oženjen u inozemstvu.

Mislim da je to bila Njemačka. Svi su se bojali mladenkine reakcije, no dok je majka vikala "jesam li ti rekla da je on prevarant, da se ne udaješ za njega, da je puno stariji, da je takav i onakav", mladenka je mirno sjedila. Bez ikakve reakcije - rekao je Rade.

- Tada smo svi ostali u čudu kako je to dobro podnijela, a žena je jednostavno zanijemila od šoka. Svatovi su se razišli, sjećam se da je izašla ruku pod ruku s nesuđenim mužem i majkom koja mu je iza leđa prijetila. Kasnije sam od njegove sestrične saznala da su se ipak vjenčali. Ali ne tako brzo.

Rekao mi je da se nakon toga udala za prijatelja koji je na dan neplaniranog vjenčanja njezinoj majci donio dokument i tako su saznali da je mladoženja oženjen. Njihov brak nije dugo potrajao, nakon što je dobila sina, razvela se.

Nesuđeni se vratio u Njemačku i razveo od žene s kojom je dobio dvoje djece.

Upoznali su se par godina kasnije i vjenčali, samo s kumovima, bez ičijeg znanja. Često sretnem tu njegovu sestričnu i uvijek pitam za njih, nekako mi je to jedna od najupečatljivijih scena s vjenčanja koju ću pamtiti cijeli život.

Dokaz da ne ide sve kako smo planirali, već kako ti život kaže, ali i da ti nitko ne može oduzeti ono što ti je suđeno - rekla je Milena.

- Zadnje što sam čuo je da su dobili bebu i da žive u Njemačkoj, s njenim sinom iz prvog braka i zajedničkim djetetom, velika su mu djeca - zaključio je Rade sa svog radnog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:23